Pöytävuokraajille ohjeet

Vaahteramäen ohjeistus pöytävuokraajille 1/2016
Myyntijakso on 7 päivää tai 28 päivää. Seitsemän päivän myyntijakson hinta on 26€ ja neljän viikon jakson hinta on 90€.

Mahdollisten tarjousjaksojen aikana hinnat ilmoitetaan erikseen. Vuokranmaksu suoritetaan myyntijakson alussa.

 

Myyntikertymä tilitetään vuokra-aikasi lopuksi, samalla kun haet myymättömät tuotteesi takaisin. Kirpputori säilyttää hintalaput. Saat ne mukaasi tilityksen yhteydessä. Jos jatkat myyntiaikaasi, kerro siitä hyvissä ajoin. Voit saada tilityksen jokaisen vuokrajakson lopussa. Rahat maksetaan pankkitilille tai käteisenä. Jos tahdot rahat käteismaksuna, ilmoita siitä vuokrasuhteen alussa.

 

Vuokrattua pöytääsi voit tulla laittamaan myyntikuntoon vuokrasuhdetta edeltävänä päivänä, tuntia ennen sulkemisaikaa. Kun myyntijakso päättyy, huolehdithan, että tyhjennät myyntipöydän siten, että se on 1h ennen sulkemisaikaa seuraavan vuokraajan käytettävissä. Tarkasta tavaroita hakiessasi myös se, että tuotteitasi ei ole kulkeutunut muihin pöytiin. 

 

Kirpputorilla on 101 samankokoista myyntihyllyä/pöytää. Pöytävuokraan kuuluu yksi tällainen myyntipöytä. Myyntipöydässä on kaksi (2) kiinteää hyllyä ja tanko henkarivaatteille. Hyllyn koko on 53cm x 77cm. Pöytään on mahdollisuus kiinnittää myös kolmas hylly, joka on irroitettavaa mallia. Lattialle oman pöytäpaikan alle voi asetella kohtuudella esim. jalkineita.

 

Lisäksi on mahdollisuus käyttää yleisiä vaaterekkejä, joita kirpputorilta löytyy jokaiselta käytävältä.
Arvokkaammille tavaroille on kaksi lukittavaa lasivitriiniä, joiden käyttö kuuluu pöytävuokraan. Sovi vitriinituotteista kirpputorin pitäjän kanssa erikseen.
Isokokoiset tavarat, jotka eivät mahdu myyntipöytään, eivät kuulu pöytävuokramyynnin piiriin. Otamme kuitenkin mielellämme, tilat huomioonottaen, myytäväksi myös esim. lastentarvikkeita. Keskustele näistä kirpputorin pitäjän kanssa.
Meiltä saat tarvikkeet tuotteiden hinnoitteluun, mutta voit tehdä myös omat laput tuotteisiin. Hintalapuissa tulisi näkyä pöydän numero, tuoteseloste ja hinta. Jos tuotteesi on viallinen, mainitse siitä hintalapussa. Jos muutat hintoja, tee kokonaan uusi hintalappu. Emme voi myydä tuotteita, jos edellistä hintaa on korjailtu. Tarkista, että jokaisesta pöytäsi tuotteesta löytyy hintalappu ja se on hyvin kiinnitetty. Mieti kuitenkin, kannattaako käyttää esim tarroja. Ne saattavat irrota huonosti, vahingoittaa myyntituotetta ja voivat rikkoutua irroitettaessa, jolloin niitä on hankala säilyttää tilitykseen asti.

 

Vuokrausehdot:
Kirppiskahvila Vaahteramäki ei vastaa varastetuista tai kadonneista tavaroista, eikä myöskään tavaroiden tuhoutumisesta tulipalon, vesivahingon, murron, ilkivallan tai vahingonteon yhteydessä. Liikkeessämme on nauhoittava kameravalvonta ja jokaisesta näpistyksestä ilmoitamme poliisille. Kirppiskahvila Vaahteramäki ei vastaa tuotteissa mahdollisesti esiintyvistä vioista tai puutteista. Tuotteilla ei ole vaihto-eikä palautusoikeutta. Pöydän vuokraaja vastaa siitä, että hänellä on omistusoikeus luovutettavaan tavaraan. Vuokra-aikana tavarat ovat myyjän eli pöydän vuokraajan omistuksessa, ja kaikki niihin liittyvät vastuut kuuluvat myyjälle. Ellei pöydän vuokraaja nouda tavaroitaan vuokra-ajan päättyessä tai jättää myymättä jääneitä tavaroita kirpputorin tiloihin, siirtyy niiden omistuoikeus kirpputorille 6vrk päästä myynnin loppumisesta. Myymättä jääneet tavarat toimitetaan tällöin myyntiin tai/ja hyväntekeväisyyteen. Näin tapahtuu myös hintalaputtomille tuotteille. Pöydän tyhjennyksestä veloitamme 5€ tyhjennysmaksun.
Myyntipöytään ei voi tuoda aikuisviihdettä, lääkkeitä, päihteitä, tupakkaa, aseita, myrkkyjä, herkästi syttyviä aineita eikä elintarvikkeita. Ei myöskään laitteita joista aiheutuu käyttäjälle vaaraa, ilman tekijänoikeuksia valmistettuja äänitteitä, tai muita piraattituotteita. Kirppiskahvila Vaahteramäellä on oikeus poistaa myynnistä sopimattomaksi tai laittomaksi katsomansa tuotteet. Vastuu vastoin näitä ehtoja myyntiin tuotujen tuotteiden aiheuttamista vahingoista on myyntipaikan vuokralaisella.
Kirppiskahvila Vaahteramäessä on muutamia edustuspöytiä, joihin kirpputorin henkilökunta valitsee tuotteita myyntipöydistä. Näin tuotteesi pääsevät esille ja löytävät nopeasti uuden ostajan. Pöytiin valitaan tuotteita vaihtuvien teemojen mukaisesti. Kirpputori saattaa julkaista kuvia tuotteista sosiaalisessa mediassa tai nettisivuilla. Tähän kysytään lupa vuokrasopimuksessa.

Ja kauniiksi lopuksi:
Tuothan myyntiin käyttökelpoista tavaraa ja puhtaita vaatteita, joita itsekin ostaisit. Hinnoittelussa on hyvä miettiä, mitä itse maksaisit ko tuotteesta kirpputorilla. Parempikuntoisista ja laadukkaista tuotteista on aina kysyntää ja saat varmasti haluamasi hinnankin. Silitetty ja hyväntuoksuinen myy paremmin :) Ota huomioon vuodenajat, sukset tai talvisaappaat tekevät kauppansa talvella kun taas riippumatto ja rantasandaalit viedään käsistä keväällä, kun kaikki odottavat toiveikkaina kesähelteitä :)
Kannattaa käydä myyntijaksosi aikana mahdollisimman usein katsomassa myyntipöytää. Siististi pidetty pöytä myy. Eikä kannata ladata myyntipöytää liian täyteen, käy lisäilemässä tuotteita menekin mukaan.
Kirppiskahvila Vaahteramäki pyrkii pitämään yleistä siisteyttä yllä ja saattaa järjestellä myyntipöytiä resurssien mukaan. Tätä palvelua emme kuitenkaan toistaiseksi pysty vielä päivittäin lupaamaan.